Isoja uutisia – sukupolvenvaihdos

Meillä on teille kerrottavaa. 

Yrityksemme on kasvanut ja olemme ahertaneet uudistetun brändin ja strategian parissa menestyksekkäästi suurista toimintaympäristön haasteista huolimatta.

Nyt on aika tehdä Rekka Groupin sukupolvenvaihdos virallisesti. Heikki Virtanen haluaa luovuttaa toimitusjohtajan valtikkansa eteenpäin. Hallitus nimesi Suvi Widgrénin Rekka Groupin uudeksi toimitusjohtajaksi 1. syyskuuta 2022 alkaen.

Teimme blogin sukupolvenvaihdoksesta ja Suvi on kirjoittanut tarinansa teille, koska hyvät tarinat ansaitsevat tulla luetuksi. 🤩  Istu etupenkille, kiinnitä turvavyösi ja valmistaudu kuulemaan lisää.

SUKUPOLVENVAIHDOS – Isältä tyttärelle

Rekka Groupin uusi toimitusjohtaja Suvi Widgrén kertoo mistä hänet on tehty ja kuinka entisen muotiyrittäjän tie vei rekkafirman johtoon. Lue Suvin kirjoittama juttu alta! 

 

PIENESTÄ PITÄEN REKKAMAAILMA TUTUKSI

Jo pienestä asti perheyrittäjyys ja rekkabisneksen arki on tullut minulle tutuksi. Lapsuudenkoti oli myös yrityksen toimipaikka. Piha oli täynnä rekka-autoja, keittiön pöydän äärellä juotiin kahveja asiakkaiden ja kuljettajien kanssa, viikkorahat tienattiin rahtikirjoja järjestelmällä, laskuttamalla ja siivoamalla sosiaalitiloja. 90-luvun laman lapsena töitä arvostettiin todella. Tietenkin joka ikinen joulu, pääsiäinen tai juhannus tapahtui jotain tienpäällä ja yhdellä puhelinsoitolla suunnitelmat menivät uusiksi. Puhelin soi jatkuvasti ja töitä tehtiin yötä päivää.. Tämä mielikuva sai minut aina vastaamaan isän haaveisiin firman jatkamisesta: ”En todellakaan, ikinä tule!”

HALUSIN TEHDÄ JOTAIN OMAA

En halunnut uskoa, että elämän pitäisi olla tuollaista. Halusin tehdä jotain omaa ja eri tavalla. Minua kiinnostivat aivan muut asiat kuin rekka-autot. Niinpä lähdin opiskelemaan ja kiinnostus veti vahvasti muodin pariin. Muistan kun isälleni soitin innoissani kertoakseni, että aion perustaa vaateliikkeen, niin hän vastasi iloisesti, että ”Hienoa, nyt tiedetään mistä työvaatteet ostetaan jatkossa!” Tämä minun liike ei ihan vastannut isän odotuksia. Mutta niin sitä oltiin itsekin yrittäjänä 22-vuotiaana. 10 vuodessa kasvatin yritykseni 5 liikkeen VILA-ketjuksi, työllistäen vuosien saatossa satoja nuoria naisia, vuosittaisen liikevaihdon ollessa 3 miljoonaa. Nuo vuodet olivat merkityksellisiä, ne opettivat yrittäjyydestä ja kasvattivat minua ihmisenä ja johtajana. Kun ihminen kasvaa yli raamien on aika luopua ja mennä eteenpäin. Niinpä myin yritykseni ja hengähdystauko otettiin kiertämällä oman perheeni kanssa vuosi maailmaa.

MUUTOSJOHTAJUUS

Sen jälkeen hyppäsin rohkeasti start-up maailmaan, toimin sijoittajana ja palkkajohtajana. Koin omissa nahoissani konkurssin ja päädyin mutkien kautta tekemään suurta muutosjohtajuutta 25-vuotiseen perheyritykseen Smartumiin. Suuren yrityksen johtaminen, ammattihallitustyöskentely,  kulttuurimuutos asiantuntijaorganisaatiossa, digitaalinen transformaatio, pandemian tuoma talouskriisi, uusi toimiala ja uudet verkostot opettivat ja kasvattivat entisestään. Oma johtajuuden identiteetti hioutui kovassa paineessa vahvistaen myös omia arvoja siitä, millainen työelämän tulisi olla minulle ja kaikille joiden kanssa saan töitä tehdä.

VIHDOINKIN SUOSTUIN

Siitä alkaa olla tasan kaksi vuotta, kun jäin pois Smartumin johtajan paikalta ja taas kerran isä kysyi, että “tulisitko meille töihin?”. Tällä kertaa kiinnostukseni oli herännyt potentiaalina. Yritys oli kohtuullisen kokoinen ja monet asiat oli tehty hyvin, olihan taustalla vahvaa kokemusta ja uskollisia, vuosia kestäneitä asiakassuhteita. Samalla kuitenkin näin alan täysin ulkopuolisen silmin, että potentiaalia voisi olla paljon enempäänkin. Maailma muuttuu kovaa vauhtia, nuorten vaateet työelämää kohtaan on tuonut uusia haasteita, kuinka teollisuus ja logistiikka ratkaisee isoja vastuullisuuskysymyksiä ympäristöstä, miten vuoropuhelua käydään asiakkaiden kanssa strategisesti tulevaisuuden kehityksestä.

Isälle oli alusta saakka selvää, että en ole ylläpitäjä vaan tekijä ja muutosjohtaja, joka laittaa tuulemaan.

Aloitin työt yrityksessä isän täydellä tuella tammikuussa 2021. Ensin asetettiin tavoitteet ja sen jälkeen lähdettiin miettimään, miten ihmeessä ne saavutettaisiin. Yhteiseksi visioksi valikoitui “Menestyvä kasvuyritys, joka muuttaa koko alaa”. Tavoitteeksi asetettiin tuplata liikevaihto vuoteen 2025 mennessä. Voin kertoa, että ei ollut päivänselvää saada ihmisiä, jotka ovat tottuneet isän johdolla tekemään työtä päivä kerrallaan, mukaan suuren muutokseen. Mutta minulla oli kokemusta tästä. Olin nähnyt lukemattomia kertoa kuinka ihan tavalliset ihmiset saavuttavat uskomattomia asioita ja tuloksia kun heihin luotetaan, heitä autetaan ja kuunnellaan ja yhdessä tehdään töitä yhteisen tavoitteen eteen, jokaisen asiantuntijuutta hyödyntäen.

 

REKKA KASVUMATKALLA

Reilussa vuodessa on tapahtunut paljon. Ja yhdessä me olemme tämän kaiken tehneet ja tulemme tulevaisuudessakin tekemään. Meidän hallitukseen tuli uutta osaamista ja olemme synnyttäneet yhdessä strategian, joka läpileikkaa henkilöstön, asiakkaat, ympäristön sekä liiketoiminnan. Yritys koki muodonmuutoksen, kun joulukuussa 2021 Rekka Group näki päivänvalon brändiuudistuksen myötä – lisäksi aloimme viestimään ulospäin omasta kasvumatkastamme. 

Rekka tekee jatkuvasti työtä paremman henkilöstökokemuksen eteen. Jotta voimme kasvaa, tarvitsemme parhaat tekijät. Tänä vuonna uusia työntekijöitä on palkattu jo yli 20. Meidän rekrykoulutuksesta valmistuu loppuvuodesta 8 uutta tekijää, uusia autoja on lähtenyt ajoon 8, uusia asiakkuuksia on syntynyt ja nykyisiä kasvatettu, liikevaihto kasvaa 20% vauhdilla. Olemme kouluttaneet niin esihenkilöitä, kuin kuljettajiakin. Koko henkilöstö on osallistunut yrityksemme kehitykseen. Sisäisiä prosesseja on hiottu ja luotu, jotta kasvu on mahdollista. Uutta osaamista on palkattu ja ostettu. Olemme osallistuneet laajasti eri verkostojen toimintaan, oppineet, opiskelleet, kokeilleet ja investoineet. 

Emme ole päästäneet itseämme helpolla ja saimme lisäksi kokea merkittävän polttoainekriisin talvella. Se veti meidät kyykkyyn, mutta me nousimme. Haasteitakin on siis hittovie ollut. Me kuitenkin katsomme edelleen vahvasti tulevaisuuteen ja olemme kaikista haasteista huolimatta pystyneet kasvamaan ja kehittymään.

Nyt on aika tehdä sukupolven vaihdos virallisesti. Isä haluaa luovuttaa toimitusjohtajuuden valtikkansa eteenpäin. Hallitus nimesi minut Rekka Groupin uudeksi toimitusjohtajaksi 1. syyskuuta 2022 alkaen.

Väistyvä toimitusjohtaja Heikki Virtanen uskoo Suviin ja siihen, että yrityksen kasvu jatkuu uuden toimitusjohtajan johdolla. ”Suvilla on vielä alasta paljon opittavaa, mutta toisaalta hän on jo näyttänyt reilussa vuodessa kuinka paljon annettavaa hänellä on Rekka Groupin kehitykselle” kertoo Virtanen.

”Toimitusjohtaja vaihdos tulee juuri oikeaan aikaan”, sanoo hallituksen puheenjohtaja Ville Mansikkamäki.

”Olemme saaneet Rekka Groupin kasvun polulle valitsemallamme strategialla. Haluamme olla halutuin työnantaja logistiikka-alalla, jolloin henkilöstökokemus on avainasemassa. Olemme ottaneet vastuullisuuden ympäristöstä tosissaan ja viemme asioita systemaattisesti eteenpäin. Tulevaisuus rakennetaan yhdessä asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa ja siinä meillä on vahva vuoropuhelu keskiössä. Halusimme selkeän dynamiikan muutoksen roolitukseen ja kokonaisuuden johtamiseen. Suvilla on tämän ajan johtaminen hallussa. Heikin rooli pääsee nyt myös vahvemmin esiin teknisessä osaamisessa kaluston osalta ja hänellä on liiketoiminnan vahva substanssi kemikaali- ja bulk-kuljetuksissa”, vahvistaa hallituksen puheenjohtaja Ville Mansikkamäki.

Yhdessä olemme vahva tiimi. Yksin ei muutosta tehdä. Kestävä kasvu Rekkassa tarkoittaa yhdessä oppimista, kuuntelemista ja kehittymistä. Aion tehdä työtäni kuten tähänkin saakka sydämellä ja intohimolla rohkeasti tulevaisuuteen katsoen. Eikä se isä mihinkään tästä pois jää. Hän jatkaa pääomistajana ja hallituksessa ja meidän vahvana tukena.

Niin siinä sitten kävi, että minusta tuli Rekka-muija virallisesti. Ja tämä matka on vasta alussa, odottakaas vain.

Lisätietoja asiasta annan enemmän kuin mielelläni! 🚛

Rekkaterveisin, 

Suvi Widgrén , puh. +358 40 701 4110

 

 

 

 

Interested in life on highway? Lähetämme syyskuusta 2022 alkaen uutiskirjettä Rekkan ystäville, faneille ja meidän maailmasta kiinnostuneille. Tilaa tästä Rekka Groupin uutiskirje!