Rekka tukee pieniä kulkijoita – yhteisöllisyys on voimavara

Turvallisesti liikenteessä jo pienestä pitäen

Rekka Group teki liikennekasvatustempauksen kotikonnuillaan, Laukaan Valkolassa. Teetätimme komeat, huomiovaloilla varustetut heijastinliivit pienille kulkijoille. Vierailimme Valkolan ala-asteella tammikuussa 2022 jakamassa heijastinliivit koululaisille, jotta koulumatkat sujuisivat turvallisemmin. Hanke toteutettiin yhteistyössä pienikulkija.fi – sivuston kanssa, joka tekee näkyvää työtä lasten liikenneturvallisuuden eteen. 

Koulu on koko kylän sydän

Rekka Groupilla on erityinen side Valkolan kouluun. Meidän ajojärjestelijä Roope, kehitysjohtaja Suvi ja hallituksen uusin jäsen Satu ovat keskenään paitsi sisaruksia, myös käyneet kaikki koulua Valkolan ala-asteella aikanaan. Valkolan koulu sijaitsee aivan Rekkan synnyinsijan naapurissa, sillä Valkola on meille edelleen tärkeä tukikohta vain 2 km päässä ala-asteesta. Koulu onkin yksi harvoista jäljellä olevista pienistä kyläkouluista Keski-Suomessa. 

 

Inspiraatio arjesta ja kuljettajilta

Tiedämme kokemuksesta, että Valkolan koululle johtava tie on talvisin todella liukas ja pimeä, joten huoli pienten kulkijoiden näkyvyydestä ja turvallisuudesta vilkkaasti liikennöidyllä tiellä nousi esiin.

Me Rekkalla pidämme huolta kuljettajien turvallisuudesta työtehtävissä kattavan perehdytyksen avulla, sekä ammattilaistason työvarustein ja turvavälinein. Idea heijastinliiveistä näkyvänä keinona lisätä koululaisten turvallisuutta koulumatkoilla tuli ihan käytännön työn kautta – myös meidän kemikaali- ja bulk-kuljettajilla on omat heijastinliivit sekä huomioväriset työvaatteet käytössä. 

Tuetaan, kun voidaan

Rekkan toimitusjohtajan ja kantaisän Heikki Virtasen aloitteesta olemme mukana edistämässä yhteisön turvallisuutta sekä lasten liikennekasvatusta. Varsinkin näin pienellä kylällä pienten (ja isojenkin) kulkijoiden turvallisuus liikenteessä kuuluu luonnollisena osana arkeen.

Välimatkat koulun ja kodin välillä ovat pitkiä, varsinkin pienille eppu- ja toppuluokkalaisille. Usein matkaa kuljetaan osin bussikyydein ja osin jalkaisin tai polkupyörällä, kertoo Rekka Groupin kehitysjohtaja Suvi Widgren. Oli mahtavaa nähdä, kuinka innostuneita pienet koululaiset olivat uusista heijastinliiveistään ja riemu vain kasvoi kun liiveihin laitettiin valot päälle, Widgren jatkaa.

Me olemme lähtöisin pieneltä kylältä ja olemme päässeet nykypisteeseen toimimalla aina turvallisuudesta tinkimättä, tekemällä asiat kunnolla ja huolehtimalla myös kaverista. Yhteisöllisyys on suuri voimavara ja meidän perheyrityksen keskeinen toimintaa ohjaava arvo. 

 

Ajankohtainen aihe: Pienetkin teot auttavat – osallistu ja auta

Nykytilanne maailmalla on hyvin traaginen ja vakava. Voimattomuuden tunne voi helposti vallata mielen, mutta näillä pienillä teoilla pystymme huolehtimaan niistä asioista, joihin meillä on valta vaikuttaa. Paikallisen vaikuttamisen lisäksi voimme kaikki osallistua auttamiseen, esimerkiksi jo pienenkin summan lahjoittamalla autat Ukrainan sodasta kärsiviä siviilejä ja lapsia. Klikkaa tästä Unicefin Auta Ukrainan lapsia – keräykseen!

Rekka Group osoittaa tukeaan Ukrainan ihmisille. Jaamme linkit hätäapukeräyksiin myös koko henkilökunnan tietoon uutiskirjeessä ja muistutamme henkilöstöä myös sosiaalisen median voimasta, jotta tieto erilaisista auttamiskeinoista leviäisi mahdollisimman monen verkkokalvoille. Osallistutaan, autetaan ja huolehditaan toisistamme!

Lisää lahjoituslinkkejä: Kirkon ulkomaanapu , Suomen punainen risti ja Pelastakaa lapset