Rekkan kasvuresepti vuonna 2022

Paljastamme kasvumme reseptin. Sisältö: 6 kasvun, kehityksen ja uudistumisen ainesosaa.

Rekkan ensimmäinen vuosi on pian paketissa. Haluamme jakaa nyt reseptiikan, jolla me teimme haasteiden vuodesta kasvun vuoden. Lue lisää alta! 

Olemme kokeneet paljon viimeisen 12kk aikana. Brändiuudistus, uusi strategia, uusia tekijöitä, uusi toimisto, polttoainekriisi, kasvurahoituksen hankkiminen, asiakasviikot, monet rekrytoinnit, investoinnit kalustoon ja digitaalisiin työkaluihin. Kipuilua kustannuskehityksen kanssa, sukupolvenvaihdos ja vahva usko omaan tekemiseen. Katseen pitäminen tiiviisti tulevaisuudessa, uskallus haaveilla ja kehittää toimintaa haasteista huolimatta.

Miten me olemme saavuttaneet 30% kasvun vuoden 2022 aikana? 

Nämä kuusi ainesosaa ovat olleet avainasemassa Rekkan ensimmäisen vuoden kasvumatkalla.

1. Jatkuva oppiminen: Olemme kouluttautuneet enemmän kuin koskaan aiemmin yrityksen historiassa! Kuljettajille on pidetty sekä Rekka Groupin oma toimintatapakoulutus uuden strategian myötä keväällä 2022, että taloudellisen ajotavan koulutus yhdessä yhteistyökumppaneidemme Vehon ja Mercedes Benzin kanssa syksyllä 2022. Hallintomme jäsenet ovat osallistuneet kuukausittaisiin valmennuksiin, joissa olemme oppineet mm. työtavoista, tietosuojasta, tiimityöskentelystä ja johtamisesta. Olemme uteliaita, kyseenalaistamme vanhoja tapoja toimia ja kehitämme työyhteisöämme jatkuvasti.

2. Rohkeat rekryt: Rekka Family on kasvanut vuoden aikana reippaasti. Toimiston tiimi sai kolme uutta jäsentä: markkinoinnin ja viestinnän asiantuntijan sekä kaksi timanttista osaajaa ajojärjestelyyn. Meidän maailmassa ei kuitenkaan ole rekkakuskin voittanutta ja uusia kuljettajia onkin rekrytoitu yhteensä 28 tekijää! Kokonaisuudessaan Rekka Groupin henkilöstö on kasvanut tähän mennessä n. 26 % viimeisen 12kk aikana. RekryKoulutuksen avulla taloomme työllistyi jopa 6 uutta tekijää! RekryKoulutukset toteutettiin yhdessä loistokumppaneiden kanssa – kiitos Aava&Bang, CAP Pro Academy, ELY-keskus ja Keski-Suomen TE-palvelut. Ja isoin kiitos tämän vuoden työpanoksesta kuuluu meidän Rekkalaisille, ihan jokaiselle tekijälle. Me uskomme, että ihmiset tekevät ja mahdollistavat kasvun.

“Ensin rakennetaan joukkue ja sitten lähdetään tekemään”

3. Uusia asiakkaita, verkostoja ja kalustoa: Liikevaihdon kasvattaminen vastuullisesti on meidän tapamme kasvaa. Systemaattinen strategian toteuttaminen vie toimintaamme eteenpäin ja näkyy myös asiakkaillemme ja kumppaneillemme kasvavana yhteydenpitona sekä yhteistyöhankkeina. Me välitämme asiakkaistamme ja haluamme toimia jatkuvasti paremmin, vastuullisemmin ja turvallisemmin. Me haluamme kehittää koko alaa ja sitä varten laajennamme jatkuvasti sidosryhmäverkostoamme. Vaikutamme esim. Keski-Suomen Kauppakamarissa ja SKAL Ry:ssä. Yksin voi saada isoja juttuja aikaiseksi, mutta yhdessä tekemällä vain taivas on rajana! Investoimme isosti nyt tulevaisuuteen, kehitystyöhön ja digitaalisiin työkaluihin. Seuraavien vuosien työmaa onkin sitten kannattavuuden kanssa. Olemme uusineet kalustostamme jopa 43% vuoden 2022 aikana.

4. Vihreä siirtymä: Termi itsessään saattaa kuulostaa jo valtamediassa puhki kulutetulta, mutta vihreä siirtymä on meidän mielestä vielä alkutekijöissään logistiikka-alalla. Meillä on vielä paljon kehitettävää. Yksi syy siihen, miksi olemme olleet tänä vuonna ennätyksellisen monessa tarjouskeskustelussa mukana on se, että me olemme tehneet valtavasti töitä Green Care-strategiamme eteen ja jalkautamme sitä jatkuvasti arkeemme. Emme voi kehua vielä saavutuksillamme kovinkaan paljoa, mutta suuntamme on oikea. Otamme vastuullisuuden tosissamme – vaikka alan kustannusrakenne, vanhat toimintamallit ja totutut käytänteet meitä haastavatkin.

5. Jos ei muulla niin sisulla, p*rkele! Jokainen kuljetusalan yritys on kohdannut paljon haasteita vuonna 2022. Niin mekin. Ja voimme myöntää, että hammasta on purtu ja välillä kirottukin. Olemme kuitenkin valinneet näkökulmaksemme tulevaisuuden, emmekä suostu lannistumaan.

6. Kasvurahoitus: Kun tilanne näyttää siltä, että vaihtoehdot ovat vähissä, on uskallettava pyytää apua. Niin mekin teimme. Keväällä haastavat hetket polttoaineen hintojen räjähdysmäisen nousun vuoksi pakottivat meidät punnitsemaan vaihtoehtojamme. Päädyimme siihen, että kasvun ja toimintamme turvataksemme tarvitsemme tähän tilanteeseen ulkopuolista rahoitusta. Rekkan toimitusjohtaja Suvi Widgrén onkin jakanut avoimesti meidän tarinaa kasvumatkan varrelta. Paiskimme hurjasti töitä kasvurahoituksen eteen ja onneksi löysimme siihen aktiivisen ja ratkaisukeskeinen yhteistyökumppanin, Nousu Capitalin.

“Jälkiviisaana voisikin neuvoa muita, että tee rahoitussuunnitelmat ja hae rahoitusta ennen kuin tilanne iskee päälle. Kuten olemme nyt nähneet, talouselämässä, raaka-aineiden ja polttoaineiden hinnoissa jne. voi sattua arvaamattomia heilahduksia näinä aikoina. Opimme myös, että kun löytyy oikeat ihmiset, asioita vain alkaa tapahtua.” vinkkaa Suvi Nousu Capitalin artikelissa.

suvi widgrén nojaamassa autoon

Resepti ei itsessään takaa kasvua, mutta näillä ohjeilla me olemme kehittäneet toimintaamme ja kääntäneet myös haasteita onnistumiseksi. On tärkeää, että reseptiä kootessa otetaan huomioon osaavat tekijät ja talkoisiin haetaan tarvittaessa apua myös oman köökin ulkopuolelta.

Muista reseptin tärkeä, mutta kärsivällisyyttä vaativa vaihe: kun kasvun ainekset on saatu kasaan, hämmennetään keitosta yhdessä ja haudutellaan rauhassa optimaalisissa olosuhteissa 12-36kk. Liian nopeaa kohoamista kasvulle ei kannata tavoitella, vaan suosittelemme alustamaan kasvun mahdollisimman kestävästi.

Lue lisää meidän matkasta myös näiltä sivuilta:

📌 Nousu Capitalin artikkeli Rekkan kasvurahoituksesta

📌 Raskassarja-lehden artikkeli meidän kasvurahoituksesta

📌 SKAL Kuljetusyrittäjä-lehden artikkeli – kasvu on yhteinen tahtotila

📌 Rekkan sukupolvenvaihdos Keskisuomalaisessa (tilaajille)

📌 Rekkan sukupolvenvaihdos Konepörssin uutisissa

📌 Keski-Suomen Kauppakamarin artikkeli Rekkan brändiuudistuksesta ja kasvusta

 

Tammikuussa tulemme tekemään vuosikertomuksen ja kerromme lisää tulevan vuoden 2023 näkymistä. Nyt Rekka Groupin väki toivottaa kaikille ihanaa, tunnelmallista joulun aikaa ja menestystä vuodelle 2023! 💫

 

 

Interested in life on highway? Lähetämme jatkossa neljä kertaa vuodessa uutiskirjettä Rekkan ystäville, faneille ja meidän maailmasta kiinnostuneille. Tilaa tästä Rekka Groupin uutiskirje!