SQAS – mikä se on? Ja miksi se tekee meistä paremman kumppanin?

Nyt haluamme avata teille mitä tuo vaikean kuuloinen kirjainyhdistelmä tarkoittaa. Ja miksi se tekee meistä ylivertaisesti paremman kumppanin?

SQAS (Safety & Quality Assessment System for Sustainability) on järjestelmä, jossa Euroopan kemianteollisuuden kattojärjestö CEFIC arvioi puolueettomasti logistiikan palveluntarjoajien ja kemianteollisuuden toimintaa.

SQAS ylittää standardin ISO 9001 mukaiset vaatimukset, ja siihen on integroitu myös ISO 14001 -standardin mukaisen sertifioinnin osia. SQAS-kysymyspatteristo kattaa kuljetus- ja logistiikkapalveluiden kaikki voimassa olevat määräykset ja siinä käydään perinpohjaisesti läpi koko yrityksen tasolla laadunhallintaprosessit, hallinto- ja johtamisprosessit, tuotannon prosessit ja myös henkilöstöhallinnon prosessit. 

SQAS -arvioinnin kohteena ovat seuraavat kriteerit:
  • Laatu
  • Turvallisuus
  • Ympäristön suojelu
  • Vastuullisuus

 

SQAS -arviointi on voimassa aina kolme vuotta kerrallaan – meillä Rekka Groupilla se uusittiin syyskuussa 2022. Rekka Groupin total score oli 77%, joka on Euroopan keskitasoa korkeampi. Yleisesti tulokset ovat salattuja, joten emme vertaa itseämme muihin suoraan mutta uskomme, että sijoitus on Suomen tasolla kova!

Jos me sanomme, että olemme luotettava, hyvä ja turvallinen yhteistyökumppani, olemme tietysti vähän puolueellisia. Mutta kun puolueeton, kansainvälinen taho arvioi meidät sellaisiksi, siihen voi nojautua jo vähän tukevammin. Vielä on parannettavaa ja tehtävää paremman tuloksen saamiseksi. Olemme kuitenkin ylpeitä, sillä paransimme aiempaa tulostamme lähes 15%!

Kemianteollisuus asiakkaana

Noin puolet tällä hetkellä kuljettamistamme tuotteista on nestemäistä ainetta tai kemikaalia, esim. lipeää, happoja ja karbonaatteja. Näiden tuotteiden turvalliseen, ympäristöystävällisen ja vastuulliseen kuljetukseen sekä käsittelyyn lastaus- ja purkupaikoilla on tarkat turvallisuusmääräykset, jotka ohjaavat meidän työskentelyä. Haluamme olla koko ajan parempia, jotta asiakkaat saavat parasta mahdollista palvelua. Haluamme osallistua turvallisuuden, sekä vastuullisuuden kehittämiseen yhdessä kumppaneidemme ja asiakkaidemme kanssa. Kuulumme myös luotettava kumppani-ohjelmaan. 

Lue lisää kuljetuspalveluistamme!

Turvallisuus on meille prioriteetti

Kaikilla kuljettajillamme on voimassaolevat työturvallisuuskortit (tietenkin) ja ammattipätevyyttä pidetään yllä jatkuvalla kouluttautumisella. Järjestämme lakisääteiset koulutukset ja takaamme kuljettajiemme tuotetietämyksen. Jokainen uusi kuljettaja saa kattavan perehdytysmateriaalin ja työsuhde alkaa aina henkilökohtaisesti räätälöitävällä perehdytys-/harjoittelujaksolla. 

Me pidetään huolta osaavista tekijöistämme ja varmistamme, että autojen varustelu sekä henkilöstön turvallisuusvarusteet ovat kunnossa. Jokainen ajo alkaa ajoonlähtötarkastuksella, jossa varmistetaan turvallinen ajo. Seuraamme jokaista ajoa digitaalisesti reaaliajassa ja kommunikoimme avoimesti. Uskomme, että digitaaliset työkalut voivat lisätä turvallisuutta merkittävästi ja kuljetuksista kerätyn datan avulla kehitämme jatkuvasti tekemistämme.

 

 

Turvallisuus, vastuullisuus, laatu ja kestävä kasvu kulkevat käsi kädessä

Pelkkää p**kanjauhantaa? Ei, vaan meidän mielestä kestävä kasvu syntyy teoista, se ei toteudu vain visioiden ja inspiroivien puheiden välityksellä. Meille vastuullisuus tarkoittaa myös vastuuta ihmisistä, eettisistä toimintatavoista ja yrityskulttuurista. Ja tarkennetaan sen verran, että me ei nyt tosiaankaan olla mikään täydellinen yritys eikä sellaisena yritetä näyttäytyä. Se mitä voidaan sanoa on, että me otetaan turvallisuus, vastuullisuus ja ympäristöasiat tosissaan. Me mietimme jatkuvasti keinoja kehittää omaa toimintaamme ja sitten kun kehityskohtia löytyy, niihin tartutaan. Haluamme auttaa myös asiakkaitamme ja kumppaneitamme kehittymään. 

Kestävä kehitys, turvallisuus ja vastuullisuus on meille juuri niin tärkeää kuin sen pitäisi olla jokaiselle yhtiölle. Ja se näkyy palvelun laatuna meidän asiakkaille. 

Me haluamme mullistaa koko alaa ja siihen tarvitaan kumppaneita, jotka haluavat olla mukana etupenkillä rakentamassa parempaa tulevaisuutta. Tehdäänkö se yhdessä?

 

 

Interested in life on highway? Lähetämme jatkossa neljä kertaa vuodessa uutiskirjettä Rekkan ystäville, faneille ja meidän maailmasta kiinnostuneille. Tilaa tästä Rekka Groupin uutiskirje!